Valencia CF11 febrero 2023

CRÒNICA | Derrota del València CF davant l'Athletic Club (1-2)

Samu Castillejo, autor del gol valencianista

Derrota del València CF davant l'Athletic Club per 1 gol a 2 en el partit de la Jornada 21 de LaLiga. Els nostres van obrir el marcador amb un gol de Samu Castillejo en un començament de partit on sobre la gespa del Camp de Mestalla es va veure un equip enèrgic, intens i decidit, però l'Athletic Club va aconseguir empatar a la mitja hora de joc i després del descans el conjunt basc va donar la volta al partit amb un gol de Sancet. Després d'aquest resultat, l'equip buscarà la victòria dilluns que ve 20 de febrer enfront del Getafe CF.

El València CF va eixir a l'herba amb determinació generós en els esforços, conscient de la necessitat de fer un bon partit i sumar punts davant un rival exigent com l'Athletic Club.

El primer avís per part dels nostres va arribar en el minut 8 amb una cabotada de Cavani a centre de Gayà que va marxar fora per molt poquet. Tot seguit, el València CF va tornar a intentar-ho amb una jugada per banda dreta a càrrec de Foulquier i després amb una tercera acció de perill que seria invalidada per fora de joc.

Els primers compassos eren clarament blanc-i-negres a pesar que l'equip va patir el contratemps de la lesió de Cavani i en una jugada col·lectiva entorn de l'habitació d'hora Samu Castillejo va avançar al València CF en el marcador amb una rematada rasa al fons de la xarxa.

Instants després del 1-0 Hugo Duro ho va intentar amb una acció acrobàtica a centre de Foulquier que també va marxar desviada per molt poc, però l'avantatge dels nostres no duraria molt més i, és que, a la mitja hora de joc Nico Williams va empatar en una jugada individual.

No es rendiria el València CF, interpretant la mateixa pauta que a l'inici de partit. Abans del descans, una acció individual de Lli va obligar a Unai Simón a traure una mà duríssima a baix i una cabotada d'Hugo Duro en un córner va tocar en la part de dalt del travesser de la porteria de l'Athletic.

El València CF no es conformava amb el 1-1- i, després del descans, un llançament de Samu Castillejo a punt va estar de propiciar el segon, però entre la defensa visitant i Unai Simón van acabar rebutjant una pilota morta en l'àrea xicoteta.

A l'hora de partit va ser Yunus Musah qui ho va intentar amb un tret des de la frontal. L'anglo-americà, com va succeir abans amb Cavani, també marxaria lesionat, i *Voro va donar entrada a Toni Lato i Justin Kluivert per a tractar de donar-li velocitat al joc d'atac de l'equip i buscar el 2-1, però poc després, després d'una pèrdua en l'eixida de la pilota, el conjunt basc va recuperar, va armar ràpidament l'atac i va anotar el 1-2, donant-li la volta a la trobada.

Després del gol, Hugo Duro i Ilaix Moriba van tractar de respondre immediatament amb dos trets des de fora de l'àrea. L'equip es va bolcar sobre l'àrea del conjunt basc en els minuts finals i en l'el 87’ Unai Simón va traure baix pals una rematada d'esperó de Diakhaby a centre de Gayà per l'esquerra en una acció que va ser, sens dubte, la més clara per als nostres en la segona part.

FITXA TÈCNICA:

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Cömert, Gayà, Ilaix Moriba, André Almeida, Yunus Musah (Toni Lato, 68’), Samu Castillejo (Justin Kluivert, 68’), Samuel Lino (Fran Pérez, 86’) i Cavani (Hugo Duro, 16’).

2. ATHLETIC CLUB: Unai Simón, De Marcos (Paredes, 88’), Vivian, Yeray, Lekue, Sancet, Vesga, Muniain (Guruzeta, 79’), Nico Williams (Dani García, 79’), Berenguer (Zarraga, 46’) i Raúl García (Iñaki Williams, 60’).

GOLS: 1-0 Samu Castillejo, 17’; 1-1 Nico Williams, 30’; 1-2 Sancet, 72’.

ÀRBITRE: Soto Grado (C. Riojano). Amonestó a Hugo Duro, Nico Williams, Samuel Lino, De Marcos, Samu Castillejo,

VAR: González González (C. Castellano-Leonés).